Wat een verschil met Nederland

Het weer dit jaar in Nederland en Guelph.

Als mensen naar het klimaat in Canada vragen, dan zeg ik altijd: ‘Het is een landklimaat, in de winter wat kouder en in de zomer wat warmer dan in Nederland. Geen lente. Geen herfst. Over het algemeen gaat het een beetje gelijk op met Nederland. Als het in Nederland koud is, is het in Guelph ook koud. Als het in Nederland regent, dan regent het (kort daarvoor of daarna) ook in Guelph.’  Dat kan ik dus nu niet meer volhouden. Wat een verschil!
Deze winter was het niet een beetje kouder dan in Nederland. Nee, het was echt heel veel kouder. En wat duurde die winter lang.
Nu is het koeler dan in Nederland, dat gebukt gaat onder een hittegolf. Het is hier in Guelph zo’n 25 graden. In Nederland is het al maanden droog. Tijdens mijn wandeling vanochtend in het bos viel het me op hoe vochtig het hier is. Alles is super groen. De slootjes staan helemaal vol. En ik zag zelfs al paddenstoelen. Al dat vocht maakt het ook een beetje benauwd en zweterig. Een toplocatie voor de black fly. Ik smeerde vanochtend alle onbedekte lichaamsdelen in met deet. Wat denk je, wordt ik gestoken in mijn bovenbeen, door mijn broek heen. Nu kunnen mijn bovenbenen wel wat hebben. Die hebben veel meer oppervlakte dan mijn armen, om het gif over te verspreiden. Dus geen paniek.
De eekhoorntjes laten zich nu niet zien. Wel wordt ik  verrast door een cardinal, die mijn pad kruist en twee roodborstlijsters, die een tijdje met me op vliegen. Ook zie ik een prachtig fel citroengeel vogeltje, een goudsijs, denk ik. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.