Waarin een klein land groot kan zijn

Terug in Guelph.

Goede Vrijdag weer aangekomen in Guelph. Deze keer vloog ik met KLM. Het voelde als een soort van thuiskomen. Toch fijn die Nederlands sprekende steward(essen) en medereizigers. Lekker eten, kip, dat dan weer wel. Betere films. En belangrijker Nederlands ondertitelde films. Dat maakt dat ik het volume op mijn oortjes niet keihard hoef te zetten, om alles te volgen. In zo’n vliegtuig is zoveel achtergrond geluid, van de motoren en de mensen om je heen, dat het volgen van een film in het Engels lastig is, zonder alle zeilen bij te zetten.

Jet Airways, normaal ‘mijn’ (Indiase) vliegtuigmaatschappij, heeft alle activiteiten voor onbepaalde tijd opgeschort. Ook de vluchten van en naar Schiphol zijn geschrapt. Jet Airways verkeert in financiële problemen, door de hevige concurrentie van Indiase budgetmaatschappijen, hogere olieprijzen, stijgende brandstofaccijnzen en een zwakke Indiase munteenheid.

Het weer hier is ruk, maar zoals enige tijd geleden beloofd, zal ik daar geen woorden meer aan vuil maken. Dus gisteren alle tijd om op de bank rustig bij te komen van mijn jetlag. Vandaag heeft J. een mooie dag en ik geniet mee. Dank zij ons laatste bezoek uit Nederland kunnen we tegenwoordig rechtstreeks naar de Nederlandse tv kijken. Na een ochtendje kijken ziet J. rond half twaalf vanochtend Mathieu van der Poel de Amstel Gold Race winnen. Dat komt bij de overwinning van Ajax op Juventus afgelopen week. Met dat laatste kan hij goede sier maken in The Fat Duck, voor het eerste is hier minder belangstelling. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.