Vaker uit eten?

In Canada produceren we meer afval.

Ik probeer al een tijdje een verklaring te vinden voor het feit dat we in Canada veel meer afval produceren dan in Nederland.
In Nederland loop ik één keer per week met de inhoud van de pedaalemmer met plastic afval naar de container, één keer per week met een half zakje naar de restafval container en een enkele keer naar de papiercontainer. De groenbak is altijd vol met tuinafval. Zo heel af toe neem ik het glasafval mee naar het dorp. En ongeveer één keer per maand gaan de flessen voor het statiegeld mee naar de super.

In Canada lopen we iedere dag met een overvolle pedaalemmer naar de container voor het recyclebare afval. In deze container gaat alles, van glas, blik, plastic tot papier. Iedere twee weken hebben we, samen met de twee studenten die in onze kelder wonen, een tot de nok toe gevulde grote container. Het meeste komt van ons. De studenten produceren voornamelijk platte pizza dozen.
Canada kent geen statiegeld op flessen. Dat scheelt natuurlijk. Zoals jullie weten eet ik nog maar zelden uit blik, dus dat maakt het verschil niet. In Canada is het water uit de kraan erg hard en niet lekker om te drinken, dus al ons drinkwater komt uit grote plastic flessen. Dat is wel een verschil, maar goed dat scheelt dan één grote tien liter fles per week. In Nederland heb ik een NEE-NEE sticker op de brievenbus geplakt. Dus weinig papier afval. Maar dat alles verklaart niet het grote verschil.
Zou het komen doordat we in Nederland veel vaker uit eten? ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.