Twee (t)huizen

(T)huizen vergelijking.

Beide huizen zijn ongeveer even groot.
In Canada hebben we in de kamer een hele grote hoekbank waar we beiden op kunnen liggen. In Nederland moet één van ons twee in een stoel liggen als we tv kijken.
In Nederland werk ik in de serre. In Canada in de kamer aan de eettafel voor de schuifdeur naar de tuin.
In Canada hebben we een grote open keuken met een groot fornuis en zo’n Amerikaanse roetsvrijstalen koel-vries combinatie. Onze keuken in Nederland is best bescheiden.
In beide huizen hebben we twee slaapkamers en een studeerkamer. In Canada hebben we daarnaast in de kelder een gastenverblijf met douche en toilet.
In Canada hebben we in onze slaapkamer een hele grote ingebouwde kledingkast. Veel handiger dan in Nederland. De overhemden van J. hoef ik na het strijken niet op te vouwen, die kunnen op een hangertje de kast in.
In Nederland ligt ons bed fijner. Het is wel koud boven. In Canada is de temperatuur binnen overal gelijk.
In Nederland is de badkamer groter, met een apart bad, waar je lekker languit in kan liggen en een inloopdouche. In Canada is douche en bad gecombineerd. Het bad is ook te klein om in te kunnen liggen, erg jammer.
In Nederland kun je het water uit de kraan drinken. Het water uit de kraan in Canada is hard, ondanks de onthard installatie naast de verwarmingsketel in de kelder.
In Canada hebben we alles gelijkvloers, dus ’s nachts niet voor toilet naar beneden. De toilet in Canada spoelt niet door, maar zuigt het water dat er in staat naar beneden. Na doorspoelen loopt de pot weer vol.
Het huis in Canada is gemakkelijk te onderhouden in Nederland hebben we hulp.
In Nederland is de tuin veel groter en heeft een buitenkeuken. Het is fijn om in het voor- en najaar in deze tuin te werken. In Canada wordt de tuin gelukkig onderhouden. Uit angst voor de black-fly durf ik daar niet in de tuin te werken.
In Nederland wandel ik in de polder. In Canada in het bos.
Beide huizen staan op loopafstand van een restaurant.
In Canada loop ik in vijf minuten naar de supermarkt. In Nederland in een half uur.
J. moet in Nederland drie uur per dag reizen naar zijn werk. In Canada 10 minuten. Ik kan in Canada alleen thuis werken. Na verloop van tijd wordt dat saai, dan wil ik weer op stap en mensen spreken.
Nederland heeft natuurlijk als grootste troef dat daar familie en vrienden zijn.
Voor nu is Guelph ook thuis. Maar voor de langere termijn slaat de balans voor mij definitief door naar Nederland. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.