The Tragically Hip

Canadese muziek.

We kennen allemaal Drake, Michael Bublé, Justin Bieber en Celine Dion. En de wat ouderen onder ons kennen ook de Crash Test Dummies, Neil Young, Shania Twain, Bryan Adams, Leonard Cohen en Joni Mitchell. Allemaal Canadezen. J. ontdekte tijdens ons verblijf in Canada ook, de in Nederland minder bekende, Barenaked Ladies en The Tragically Hip.

The Tragically Hip was een Canadese rockband uit Kingston in de streek van de Thousand Islands. De band werd opgericht in 1983 en begon als coverband van voornamelijk nummers van de Golden Earing en The Rolling Stones. De band was erg populair in Canada en werd in 2005 opgenomen in de Canadian Music Hall of Fame. Buiten Canada was The Tragically Hip slechts een cultband die in clubs speelde, maar met Nederland had de band iets speciaals. The Hip trad vaak op in Nederland met als resultaat een zin in hun song ‘At The Hundredth Meridian’ over het leven van een band op tournee: ‘I remember Buffalo and I remember Hengelo’.
Op 20 augustus 2016 gaf The Tragically Hip het laatste concert, omdat Gordon Downie, de zanger, terminaal was. Hij had een agressieve hersentumor en is in 2017 overleden.
In de buurtsuper wordt een gouden plaat van de The Tragically Hip geveild voor een goed doel.©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.