Terug in de tijd

Bruce Peninsula Island.

Tijdens het verkennen van Bruce Peninsula Island vinden we het Canada van onze vakanties terug. Veel ruimte en rust.
We rijden over tientallen kilometers zandpad, wel tweebaanszandpad.
Door dorpjes met maar enkele huizen en een kerk. Of iets grotere dropjes van zo’n vijfhonderd inwoners met twee of drie kerken, een benzinepomp en een stuk of tien winkels, waar de tijd in de jaren zeventig is stil blijven staan. We bezoeken in zo’n dorp een antiek markt met old timer show. Er staan vijf oude auto’s en het antiek bestaat in bijna alle gevallen uit tweedehands auto onderdelen.
In het buitengebied boerderijen, vaak van rode planken, met het typische zadeldak en ernaast een graansilo. Bermen met veel veldbloemen. Koeien in een idyllisch rommelige wei. Niet perse rechthoekig, maar de vorm aangepast aan de natuur, de omringende bossen. In de wei wat struiken en bomen, vaak een meertje en ook in de wei veel veldbloemen. Landbouw op even rommelige akkers. Er wordt mais, soja of graan verbouwd.
Prachtige uitzichten op de Georgian Bay of Lake Huron. Aan de oevers van beide meren leuke badplaatsjes, zoals bijvoorbeeld Lions Head of Southampton, met een haventje en een klein beetje toerisme.
Hoogtepunten tijdens deze trip zijn Howdenvale, the Niagara Escarpment bij Cape Croker en Sable Beach. De laatste twee zijn Indianenreservaten van de Chippewa Indianen. De indianen leven hier van het toerisme. Deze reservaten zien er een stuk minder sneu uit dan die we vorige zomer bij Lake Muskoka zagen, daar leven de Indianen vooral van het verkopen van goedkope sigaretten.
De avond verloopt in dezelfde sfeer. Op aanraden van motelgenoten gaan we eten bij de Queen in Port Elgin. Er is live muziek van een 50+ band, die de kleding draagt, die ze dertig jaar geleden ook droegen, spijkerbroek tot in de taille, wijd op de billen en strak bij de voeten en daarop een openvallende Hawaï blouse. Er komen veel Indianen luisteren.
Het menu voor het eten is overigens hetzelfde als de avond daarvoor bij Boston Pizza en zoals in bijna iedere Canadese eetgelegenheid: burgers, pizza en pasta.
De volgende dag eten we bij Lord Elgin Fish & Chips. Het ziet er uit als een bedrijfskantine, maar het eten is anders en goed. Het is dan ook de tweede beste Fish en Chips tent van heel Canada. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.