St. Patrick’s Day

Weekendje skiën in de USA.

17 maart is het St. Patrick’s  Day. St. Patrick’s  Day is de nationale feestdag van Ierland. Men herdenkt dan de beschermheilige van het land, St. Patrick. Groen is de kleur, die met het feest wordt geassocieerd. Een klavertje drie is het symbool van St. Patrick. Wij ‘vieren’ St. Patrick’s Day tijdens ons ski weekendje in de US. Op de piste en daarbuiten zien we (groepen van) mensen met groene hoedjes of petten met groene klavertjes. In het restaurant waar we ’s avonds eten hebben de serveersters een groene slinger om hun nek. Er wonen duidelijk  nog veel (ex) Ieren, hier in de USA, die trots zijn op hun afkomst.
Dit ski uitje geen bijzondere belevenissen, zoals vorig jaar in Blue Mountain. Geen vreemde valpartijen. Slechts één piepklein incidentje. Ik laat bij het in de lift stappen een stok vallen. Geen probleem, die wordt keurig mee naar boven gebracht door de mensen in de volgende stoeltjes.
Zaken, zoals liftpassen, ski huur, liften, zijn geregeld zoals in Europa. Dus dat geeft ook geen belevenissen.
Het is een leuk en overzichtelijk gebied. Iets groter en afwisselender dan Blue Mountain.  Het is erg rustig op de pistes, geen wachttijden bij de liften. De sneeuw is perfect. Het lijkt als of er hier aan de overkant van de oceaan nooit van die vervelende hopen met pap ontstaan. Toch is het prachtig weer. Twee dagen zon.
Perfect hotel, meteen aan de piste, deze keer met ontbijt, wat redelijk uniek is hier in Noord Amerika. Hotel, passen, skies alles heel betaalbaar. Er zijn dan ook heel veel gezinnen met kinderen, veel meer dan je in Europa op wintersport ziet. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.