Roze ijssalons

Fietsen.

roze ijssalon

Het is, eind mei, een mooie dag, na een lange tijd met veel regen. We huren fietsen. Als je hier in Canada een fiets huurt, dan krijg je standaard een soort mountainbike met brede banden en veel versnellingen. Gewone fietsen heb ik nog niet gezien en elektrische fietsen al helemaal niet.  Vanzelfsprekend krijg je er ook een helm bij.
We maken een super mooie tocht naar Lake Guelph, een stuwmeer. Helemaal onverhard vanaf de fietsenwinkel. Langs de rivier, door het bos over soms wel erg smalle en erg steile paadjes. Gek genoeg vind ik steil naar beneden vervelender dan steil naar boven.
Op de terugweg belanden we op de jaarlijkse Pottersmarket van Guelph. Een markt met wel vijftig kraampjes vol met aardewerk. Gemaakt door hobbyisten of kunstenaars. Veel serviesgoed maar ook wat beelden. Er zitten hele mooie dingen tussen.
We sluiten af, aan de waterkant, met een ijsje van de ijssalon van Guelph. Het lijkt wel of alle ijssalons in Canada roze zijn. We kiezen het kleinste ijsje dat te koop is, een single. In Nederland zou dit ten minste een ijsje van vier bolletjes zijn, een complete maaltijd. Wel erg lekker. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.