Romaine hearts

Sla in Canada.

Ik begrijp niet dat de sla die we in Canada kopen in Nederland niet populairder is. Hij is net zo knapperig als ijsbergsla, maar veel smaakvoller. Daarnaast is het een genot deze sla te snijden. Prima te hanteren door zijn slanke tot veertig centimeter lange kroppen. Goed wasbaar. De druppels schud je er in een vergiet gemakkelijk af. Geen slacentrifuge nodig. Je koop de sla per drie kroppen. Eén krop is precies voldoende voor twee personen.

Deze Romaine sla, of bindsla in het Nederlands, was vierduizend jaar geleden al bekend bij de Egyptenaren.
Het smaakt heerlijk als Caesarsalat. Met uitgebakken spekjes, croutons, Parmezaanse kaas en natuurlijk de originele Caesar dressing.
Of met een tomaatje, stukjes komkommer, een eitje, paprika, bleekselderij of wat je nog maar kan bedenken en dan met Thousand Island dressing. Deze dressing is ontwikkeld door de vrouw van George Boldt, die ooit begon als bordenwasser en eindigde als multimiljonair en eigenaar van het Waldorf Astoria Hotel in New York. Wij bezochten in 2018 Boldt Castle op één van de Thousand Islands.
Je moet nu niet denken dat dit soort interesses worden veroorzaakt door mijn recent ontwikkelde kookaspiraties. Salades maken was samen met soep koken altijd al één van mijn weinige culinaire vaardigheden ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.