People like a lot of cushions

Het aanschaffen van een dekbed.

Van een vriendin hoorde ik al dat wanneer je in het buitenland een gemeubileerd huis huurt je zelf een dekbed en kussens moet aanschaffen.
Dus een uur na aankomst in het door ons gehuurde huis in Guelph zijn we al bij Sears. V&D is hier in Canada nog niet failliet. Sears is geen Hema, geen Bijenkorf, maar een echte V&D. Inclusief verkoopsters in een keurig uniform.
De maat nemen blijkt een zinloze exercitie te zijn geweest. In Canada hebben ze maar twee maten bedden: Queen- of Kingsize. Driemaal raden wat de grootste is. Je koopt in Canada niet los van elkaar, een dekbed, hoes, hoeslaken, kussens en slopen. Je koopt hier een fullset. Wij kopen een set van five pieces. Een dekbed met een leuke print, twee sierkussens en twee sierslopen. Daarnaast kopen we twee kussens en een set met een onder en bovenlaken en twee kussenslopen. Op de lakenset staat een nummer. Hoe hoger dat nummer, hoe duurder, hoe zachter, hoe gemakkelijker te strijken.
Je hebt veel completere fullsets tot wel twelve pieces, dan is het inclusief lakenset en veel meer sierkussens. Zoals de verkoopster zegt: ‘People like a lot of cushions’, dat was me in de bed en breakfasts afgelopen zomer ook al opgevallen. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.