Over mij

Na bijna veertig jaar fulltime werken binnen de gezondheidszorg in Nederland, de laatste twintig jaar als kwaliteitsmanager (ISO 15189) en sinds 2012 daarnaast ook als Security Officer (NEN 7510, ISO 27001), volg ik mijn man, die een gedeelte van de tijd in Canada werkt.

Ik schrijft deze blog, omdat

  • gebruik maken van mijn creativiteit één van mijn levensbehoeften is. Dat kan in mijn werk door praktische oplossingen te bedenken om te voldoen aan normen, wet- en regelgeving of door interventies te bedenken bij het begeleiden van teams. Dat kan privé door middel van schrijven, tekenen/schilderen of het (her)inrichten van de tuin;
  • ik van observeren hou, dat kunnen situaties zijn, bijvoorbeeld op vakantie, ‘Hoe werkt het hier?’, dat kan het gedrag van mensen zijn, bijvoorbeeld tijdens het werk, ‘Hoe verloopt de samenwerking in dit team?’, of dat kunnen dieren zijn, thuis de kippen in de tuin of de poes van de buren die op bezoek komt en op vakantie dieren spotten, van roofvogels, eekhoorntjes tot beren.

Daarnaast heb ik deze blog aangemaakt om familie, vrienden, collega’s en ieder die het leuk vindt mee te laten genieten van ons avontuur, onze ontdekkingsreis. Wellicht is het ook interessant voor Nederlanders, die naar Canada, op vakantie gaan, gaan verhuizen of net zijn verhuisd.

Ik schrijf over alledaagse simpele belevenissen en mijn kleine momenten van verwondering, die het leven in een ander land met zich meebrengen. Zonder oordeel, maar om te genieten van de verschillen. Vaak met dankbaarheid, ‘Dat ik dit mag meemaken.’. Soms met twijfel, ‘Wat doe ik hier?’. Altijd met zelfspot. ©