Nomade

Altijd wat te doen in Enschede.

Afgelopen twee weken heb ik jullie behoorlijk in de steek gelaten. Ik was nogal druk. Vorige week bijna de hele week voor werk in Amsterdam en afgelopen week in Enschede. Ik begin een doorgewinterde nomade te worden. Nog niet zo verschrikkelijk lang geleden kreeg ik al heimwee tijdens een vakantie van meer dan een week. Ooit werd een studie een soort van traumatische ervaring, mede doordat er steeds in verschillende plaatsen overnacht moest worden.

Hoewel ik het thuis in Nederland erg fijn vind, heb ik allang geen heimwee meer. Ook vind ik het niet langer een probleem om te overnachten, bijvoorbeeld als ik een paar dagen werk heb achter Utrecht of verder dan Amsterdam.
Tot nu toe kon ik steeds terecht bij mijn tante in Zaandam, waar ik ook altijd overnacht voor ik naar Canada reis.
Afgelopen week dus Enschede. Ik heb via Booking.com ‘Het Wapen van Delden’ geboekt. Er blijkt verrassend weinig keus aan hotels in de buurt van Enschede. Ik wil graag een zwembad, omdat ik bang ben om me ’s avonds te vervelen. Dat maakt dat ik in Delden terecht kom, een plaatst op zo’n vijftien kilometer van Enschede.
Zoals de naam al doet vermoeden zijn ‘Het Wapen van Delden’ en zijn bezoekers nogal gedateerd. Het hotel zit vol met elektrische fietsliefhebbers. De parkeerplaats staat vol met auto’s met een fietsenrek achterop.
De kamer is jaren tachtig ingericht. Vreemd genoeg wel met een prachtige moderne badkamer met een extra tv. Het uitzicht is verschrikkelijk. Ik kijk uit op een enorm plat dak.
Als ik in het restaurant eet voel ik me ongemakkelijk tussen al die fietsstelletjes, die aan een dagmenuutje zitten. Even snel wat eten blijkt niet tot de mogelijkheden te horen. Het duurt lang voordat ik wat te eten heb. De andere dagen ga ik voor het ‘diner’ wel even langs een benzinepomp of de Albert Heijn.
Van het zwembad heb ik alleen de eerste avond gebruik gemaakt. De andere avonden was ik best laat terug in het hotel en had nog werk aan mijn verslag van die dag. Daarna wat eten en lekker tv kijken en lezen. Net als thuis eigenlijk.
Ik kijk met plezier terug op Enschede. Leuke klus. Een eventuele volgende keer boek ik weer ‘Het Wapen van Delden’. Ik heb mijn draai gevonden. Ook een hotelovernachting in mijn eentje is geen probleem. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.