Monsterreis

Vanuit New York naar huis in Nederland.

Met een Hop on Hop off bus zien we op een warme zaterdag en zondag in augustus New York met hier en daar Nederlandse invloeden.
The Empire State Building. Mooie oude huizen met brandtrappen aan de buitenkant in Greenwich Village, Soho en Chinatown. Harlem met overal trapjes naar de voordeur. De brandtrappen en trapjes voor de deur zijn bekend van tv en film.
We maken een boottocht vanaf Ground Zero naar het Statue of Liberty, Ellis Island en de Brooklyn Bridge.
We lopen door Battery Park met de Charging Bull of Wall Street.
We zien Stuyvesant town met zijn peperdure torenflats aan de waterkant en het gebouw van de United Nations. En tot slot het kitsch Rockefeller Center.
Zondag vertrekt J. naar Guelph en ik naar Nederland. Om 14.30 uur nemen we een yellow cab naar het vliegveld. We vliegen vanaf La Guardia naar Toronto. Ik zal in Toronto vier uur tijd hebben om over te stappen op het vliegtuig naar Amsterdam. Als we aankomen bij de gate blijkt het vliegtuig een uur vertraging te hebben. Nadat we zijn ingestapt komt daar nog een uur bij. Het vliegtuig staat in een lange rij te wachten op zijn beurt om op te stijgen. We zitten niet naast elkaar en mijn buurvrouw, een Canadese, die in zomer in Canada en in de winter in Florida woont, moppert dat dit haar laatste keer via La Guardia is. Als we eindelijk opstijgen stelt ze mij gerust: ‘You’re alright.’. Ik vertelde haar dat ik een vliegtuig naar Amsterdam moet halen. Het is ongeveer een uur vliegen, dus ik heb nog een uur voor de overstap.
Op het vliegveld van Toronto ga ik erg vlot door douane en security en ben nog ruim op tijd voor de boarding om 24 uur. De volgende dag om 13 uur Nederlandse tijd, na zeven uur vliegen en zes uur tijdverschil, arriveer ik in Amsterdam. Om  14 uur neem ik de Intercity naar Roosendaal, waar ik om 16 uur wordt opgehaald door mijn moeder en twee tantes. Om 16.30 uur eindelijk thuis. Waar ik, door mijn afhalers, heerlijk verwend wordt met een hapje en een drankje.
Met weemoed nam ik, na drie weken, afscheid van thuis in Guelph, nu weer lekker thuis in Nederland. Morgen weer aan het werk. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.