Lock 8

Bezoek aan Port Colborne.

Het is vrijdagavond en vanaf de Niagara Falls rijden we meteen door, via Fort Erie, naar Port Colborne. We logeren in de direct aan de haven gelegen Canalside Restaurant en Inn. Bij Port Colborne mond het Welland Canal uit in Lake Erie. Het Welland Canal ligt naast de Niagara River en verbindt Lake Ontario en Lake Erie, dus Canada en de US. Het Welland Canal heeft acht sluizen. De tweede grootste sluis van de wereld, ligt bij Port Colborne, lock 8. Vlak voor onze neus varen de lakers, grote schepen, die zo groot gebouwd zijn dat ze net door de sluis kunnen, lock 8 binnen.
De volgende dag rijden we langs mijn favoriete kustlijn, de noordkust van Lake Erie, terug naar Guelph. Deze kuststrook is erg landelijk en rustig. Ondanks de vele lake houses, doet het niet toeristisch aan. Er is weinig te beleven. Geen winkels, geen horeca.
Toch ontdekken we een schattig terrasje in de zon aan de waterkant, Mohawk Place. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen Indiaan te bekennen.
Ook raken we verzeild op het dorpsplein van een klein dorpje aan de waterkant bij Peacockpoint. In het gras van het parkje in het midden van het plein is net een fundraising bezig. Er zitten zo’n vijftig mensen in een kring in het gras te barbecueën. Er is life muziek. Een opgehangen handgeschreven roze plakkaat vertelt ons: ‘Come Support our friend Brenda, Fundraiser, Saturday july 28th 1-4 pm in park open ‘mic’ with Fuzzy Dice.’
Bij het piepkleine winkeltje aan het plein, waar ze wat levensmiddelen, souvenirs en snoep verkopen, kopen we een Canadees groot ijsje. Tijdens het eten luisteren we naar de zangeres, die de ‘open mic’ gebruikt. Ze zingt best goed, vind ik, maar ik ben totaal amuzikaal. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.