Jetlag

Opstart problemen in Guelph.

Victoria alleen al maakt het de moeite waard om terug te keren naar Guelph. Scheelt bovendien een hoop golfballen. Als ik een goede dag heb op onze vaste baan in Nederland raak ik altijd nog minimaal een bal of vijf kwijt, doordat mijn ballen naar het water toetrekken als paperclips naar een magneet.
Toch vond ik het deze keer wat lastiger om uit Nederland te vertrekken. Ondanks of misschien dank zij een paar nare gebeurtenissen heb ik afgelopen weken erg genoten in Nederland. Soms heb je wat hulp nodig om het ‘gewone’ te waarderen.
Momenteel heb ik wat minder werk. Het is vakantietijd. Organisaties huren nu niemand in. Dat maakt dat je meer geniet van het werk dat er wel is. Ik werd heel blij van een aantal audits, die ik mocht uitvoeren.
Daarnaast lekker gegolfd, gewandeld en gefietst en natuurlijk in de tuin gewerkt. De planten waren tijdens onze afwezigheid in mei ontzettend hard gegroeid. Kortom genoten van het mooie weer in Nederland, niet te warm, geen regen, precies goed.
Na jarenlang hard werken waren er in huis ook een aantal klussen die aandacht vroegen, zoals bijvoorbeeld de keukenkastjes schoonmaken en de vloeren in de was zetten. Vervelend om te doen, maar genieten als het af is.
Naast al die fysieke activiteiten ook lekker buiten gezeten en een goed boek gelezen om de geest te scherpen.
En als kers op taart heb ik afgelopen weken heel veel leuke mensen ontmoet. Privé en voor werk. Soms oude bekenden, maar ook voor mij nieuwe mensen.
Het was The Good Life in Nederland.
Eergisteren kwam ik aan in Guelph. Gisteren had ik een enorme jetlag. Dat heb ik eigenlijk nooit. Normaal lig ik een paar nachten achter elkaar steeds op een later tijdstip een uur wakker. De eerste keer om twee uur. Gisteren was ik daarnaast om vijf uur klaarwakker. De rest van de tegenslag manifesteerde zich meteen. Ik had een grote muggenbult en was bang dat de black fly me eergisteravond tijdens de barbecue al weer te pakken had gehad. Ik ben uit de routine van het iedere keer als ik naar buiten ga insmeren met deet. Verder regende het de hele sombere dag. We konden niet naar buiten. De dag bestond uit mijn koffer uitpakken, een beetje opruimen, boodschappen doen, digitale krant lezen en tv kijken. Om een uur of zeven, acht ’s avonds kon ik echt niet meer wakker blijven.
Ik denk dat ook een jetlag psychische kan zijn. Als je je niet super voelt, laat je het toe. Vandaag ziet de wereld er al weer heel anders uit. Goed geslapen tot half acht, maar een uurtje wakker gelegen. De muggenbult was waarschijnlijk uit Nederland en bleef dus klein. Vandaag, en zoals het er nu uitziet de rest van de week, mooi weer. Droog, zo af en toe een zonnetje en zo’n 25 graden. De deuren en ramen (met horren) staan open. Vanochtend de voor mijn humeur broodnodige portie beweging gehad met Marloes. Nu bloggen, dat werkt ook altijd therapeutisch. Daarna wat werken en plannen maken voor de rest van de week. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.