Jetlag (2)

(Bijna nooit) een jetlag.

We fatten opnieuw. Rond half zes vrijdagavond vliegen we bijna tegelijk, maar ieder met een andere maatschappij in verschillende vliegtuigen richting Nederland. Zo vroeg in de avond vliegen betekent weinig tijd om te slapen. Het is te vroeg om meteen in slaap te vallen. Dus toch maar eerst een filmpje en daarna proberen om weg te dommelen. Het is een super korte vlucht van amper zes uur. Om half zeven zaterdagochtend ben ik op Schiphol de douane door. J. is al buiten. Zijn vliegtuig vertrok een kwartier eerder. De koffers heeft hij al. We kunnen meteen door naar de Valet parking waar mijn auto al klaar staat. Ik was deze keer maar kort in Guelph. In zo’n geval parkeer ik mijn auto op Schiphol. Als ik langer wegblijf ga ik met de trein of parkeer ik mijn auto bij mijn tante in Zaandam. Gezellig om daar even langs te gaan en gratis parkeren.
De Valet parking is wel iets duurder dan ‘gewoon’ Lang parkeren op Schiphol, maar wat een luxe! Je parkeert als je aankomt je auto op één van de aangegeven plaatsen in de garage vlak bij de vertrek- en aankomsthal. Je geeft je sleutel af bij de balie. En als je terug komt staat je auto er weer. Niet wachten op een bus en geen gezeul met koffers naar de Lang parkeren parkeerplaats.
Nog voor half negen zijn we thuis. Meteen naar bed voor een paar uurtjes slaap. Om één uur staat er een afspraak bij de kapper gepland.
De volgende nacht van zaterdag op zondag slaap ik dertien uur achter elkaar en denk dat daarmee mijn jetlag, zoals gebruikelijk, weer overwonnen is. Niet is minder waar. De nacht daarop, van zondag op maandag, slaap ik maar drie uur. Tot vijf uur lig ik wakker. Om vijf uur, het is dan elf uur ’s avonds in Guelph, val ik in slaap. De nacht van maandag op dinsdag pak ik ook maar weer drie uurtjes slaap. Deze keer mede veroorzaakt door J., die ontzettend moe is en erg diep slaapt. Met alle gevolgen van dien. De nacht daarop, van dinsdag op woensdag, ben ik verschrikkelijk verkouden. O, wat een ellende. Het kost me uiteindelijk meer dan een week, waarin ik twee keukenrollen volsnuit, voor ik weer de oude ben. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.