I’am sorry darling

Halve finale Champions League.

Het is eind van de middag als ik The Fat Duck binnenloop. Het is helemaal vol. Iedereen, vooral mannen, kijkt naar de grootste tv. Op de andere tv’s is een meer traditioneel Canadese sport te zien: ijshockey. Daar is nu geen belangstelling voor. Het is net na de rust van de halve finale Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur. ‘We’ staan er weer goed voor. Het is 2-0 voor Ajax, zag ik al op internet. Een reden om toch maar even te gaan kijken. J. is er al. Hij heeft een plaatsje gevonden tussen enkele Ajax fans. Ja, die zijn er. Ook tot mijn verbazing. Het zijn jonge mannen, met (natuurlijk) Nederlandse roots.

Al snel blijkt dat de tweede helft minder goed gaat. En ‘we’ verliezen dus uiteindelijk in de laatste seconde. Wat een teleurstelling. Volgens één van de andere Ajax fans: ‘Typical Dutch. I got used to this’. Het gesprek gaat verder. Weer twintig jaar wachten. Maar met Oranje moet het goed komen. Ook gezien het succes van de Nederlanders van Liverpool in de andere halve finale.
Als Simon, de Welsh eigenaar van The Fat Duck, langs loopt zegt hij tegen mij: ‘I’am sorry darling.’ We krijgen een drankje aangeboden: ‘You’re gonna need it.’ Voor uit één dan en daarna naar huis. Na de wedstrijd loopt The Fat Duck meteen leeg. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.