Het is weer stil in huis

Onze gasten zijn vertrokken.

Onze gasten zijn na anderhalve week weer vertrokken. Met als gevolg geen vrolijk gebabbel meer achterin de auto of op achtergrond als ik aan het werk ben in de studeerkamer. ’s Avonds geen opgewonden verslag meer van hun avonturen die dag. Niet meer duizend vragen beantwoorden.
Onze gasten gingen op ons advies zelf op onderzoek uit naar het ‘echte’ Canadese leven in ons winkelcentrumpje, gingen met de bus naar Downtown en liepen door het park naar Stone Road Mall. De uitstapjes werden wisselend ervaren.
Wij hebben voor gasten een soort van vast programmaatje met tripjes per auto. Naast ons uitje van de eerste zondag naar Aberfoyle en de Royal Botanical Gardens, namen we onze gasten deze keer mee naar:

  • Elora, een redelijk toeristisch klein dorpje met leuke kleurige huisjes en de Gorge van de Grand River.
  • De St. Jacobs Farmers’ market. Voor ons altijd een feest. Het lijkt superdruk als we aankomen en de auto willen parkeren, maar het valt mee. Het is lekker weer en de meeste mensen lopen rond bij de vele kraampjes buiten. Wij kopen, zo als altijd, goed in. In Guelph hebben we geen slager in de buurt, dus halen we normaal ons vlees bij de super. Op de markt van St. Jacobs kopen we altijd een voorraadje bij een, zo lijkt het, ambachtelijke slager. We kopen fruit, deze keer appeltjes en perziken, bij Mennonieten. Veel lekkerder dan van de supermarkt. Het is allemaal niet goedkoop hoor. Voor een mandje spruitjes en een mandje zoete aardappelen betaal ik ‘seven bucks’.
  • Natuurlijk gaan we ook naar Niagara Falls, a must see, als je bij ons logeert. Waarschijnlijk is dit voor ons de laatste keer hier. Ik neem gepast afscheid met een boottochtje.
  • En als laatste gisteren een bezoek aan de Art Gallery of Guelph. We zien ‘A life, All Play’ van grafisch kunstenaar, Seth, met veel stripachtige werk en zijn model stad Dominion. Een tentoonstelling met werk dat verhaalt over de impact van het ontwikkelen van First Nations land, Deer Road. En ‘Hot to Warm and Cool to Cold’ met tekeningen en filmpjes van hedendaagse kunstenaars geïnspireerd door de traditionele Inuit verhalen. Heel mooi!

Onze gasten hebben meer oog voor detail dan ik en zien andere bijzonderheden. Hieronder een aantal van de vele mooie door hen gemaakte foto’s.©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.