Guelph Storm

IJshockey wedstrijd.

IJshockey op tv vind ik verschrikkelijk. Hoe anders is dat als je live een wedstrijd kijkt. We zijn bij een wedstrijd van de Guelph Storm tegen de London Knights in het Sleeman Centre, het ijshockeystadion van Guelph.
Wat een snelheid en gratie! Wat opstootjes aan de boarding uitgezonderd. Dan gaat het er ruw aan toe. Ze gaan elkaar met de stick te lijf. Aan de boarding lijkt alles toegestaan. Toch worden regelmatig spelers voor een paar minuten het veld uitgestuurd. Waarom is mij dan weer niet duidelijk. In mijn beleving is er op dat moment weinig aan de hand. Roughing staat er op het scorebord.
IJshockey is ‘uitgevonden’ in Canada. In 2015 werd Canada voor de vijfentwintigste keer wereldkampioen. Een ijshockeywedstrijd heeft drie keer twintig minuten zuivere speeltijd en twee keer vijftien minuten pauze. In totaal met alle onderbrekingen, door overtredingen, duurt een wedstrijd ongeveer tweeëneenhalf uur.
Ook hier weer de vertrouwde fundraising. Er worden fifty-fifty tickets (lootjes) verkocht voor The Children’s Foundation of Guelph and Wellington. Natuurlijk doen we mee.
Om helemaal in de stemming te komen nemen we, net zoals veel toeschouwers, zo’n papieren boterham zak bomvol met popcorn.
Helaas verliest de Guelph Storm na een spannende wedstrijd. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.