Golf in het arboretum

Golf spelen.

Het is een prachtige zonnige zondag in oktober. We spelen golf bij de Springfield Golf and Country Club. Een baan op vijf minuten rijden van ons huis. Eén van de vele banen in Guelph. Er wordt hier in Canada meer gegolfd dan in Nederland. Het is ook goedkoper om hier een rondje te lopen. Hoewel lopen. De afstanden hier zijn ca. vijf keer zo ver als bij onze vaste club in Nederland. We huren dus een cart. En dan nog doen we er vier tot vijf uur over om achttien holes te spelen. Bij onze club in Nederland, een par drie baan, lopen we achttien holes in twee uur.
We spelen lekker in een shirtje met korte mouwen. Het weer is perfect om te golfen, niet te warm, niet te koud. Ik heb me deze keer goed ingespoten met Deet, tegen de Black Fly. In augustus had die me tijdens het golfen zo te pakken, dat ik weer een kuurtje van de apotheek nodig had.
We spelen voor de derde keer hier en beginnen de baan een beetje te kennen. De eerste negen holes gaan steeds beter. Vanaf hole negen krijgen we veel waterpartijen. Dat is voor mij minder. Mijn ballen worden nog altijd aangetrokken door water.
Naast veel water, in de vorm van idyllische meertjes, of voor mij dan meren, ook veel bomen. De herfstkleuren beginnen te verschijnen. Het is hier bijna net zo mooi als in het arboretum. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.