Getting older has its advantages

Centennial 2

Als ik het parkeerterrein bij de Centennial Pool op fiets denk ik: ‘Vandaag een man in de groep.’ Er staat bij een aantal mijn ‘vriendinnen’ van de vorige keer een man te praten. Vandaag is het dinsdag. Vorig keer dat ik zwom was het een donderdag, dus buiten een aantal dames, die twee keer per week zwemmen, ook een aantal nieuwe gezichten.
De Centennial Pool hoort bij de Centennial High School. Centennial verwijst naar de oprichtingsdatum in 1967. Het jaar waarin Canada honderd jaar bestond, the Centennial.
In de Aquatic Office zit deze keer een vrouw van middelbare leeftijd, die vraagt of ik senior ben, vijfenvijftig plus. Nu blijkt dat je dan maar zes dollar entree hoeft te betalen. De jongedame, die vorige keer aan de kassa zat, rekende zonder te vragen de volle pond van zeven en een halve dollar. Deze dame knipoogt op mijn bevestiging en zegt: ‘Getting older has its advantages.’.
Als ik in het zwembad lig blijkt de man in de groep de leraar te zijn. Hij heeft een fel geel hemd aan met op de achterkant ‘Aquatic staf’. De jonge juf van de vorige keer met ook zo’n hemd, maar dan in het zwart, geeft nu in het andere gedeelte van het bad zwemles aan ouderen. Vandaag is het diploma zwemmen. Ziet er een stuk gemakkelijker uit dan in Nederland. Er wordt niet met kleren aan gezwommen.
Onze leraar van vandaag heeft minder compassie met de oudere dames in het bad dan de juf van de vorige keer. Onder luide muziek uit de jaren vijftig doet hij, al swingend, de pittige oefeningen voor. In eerste instanties staat hij. Als hij dat niet meer volhoudt, worden de oefeningen zittend gedemonstreerd. Dit maakt het wat lastiger om te begrijpen wat hij bedoelt. Met mijn jarenlange aquarobics ervaring en wat afkijken bij de andere dames lukt het wel. De dames zijn, nu ze van een man les krijgen, een stuk fanatieker. Als de les na drie kwartier afgelopen is, zwem ik met moeite nog een kwartier mijn baantjes. Op de fiets naar huis voel ik mijn benen als ik bergop moet. En dat na een aquafit les van een man van minimaal vijfentachtig. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.