Geswapped

Terug naar Nederland.

Ik vlieg deze keer niet met Jet Airways naar Nederland, maar met Air Transat. Een Canadese prijsvechter op trans-Atlantische vluchten. Net zoals vorig jaar rond deze tijd. Ook nu weer op zondag om 23.55 uur. J. brengt me naar het vliegveld. Onderweg bezoeken we de grote Outlet in de buurt van Toronto. Het idee is om van een uur of zes tot acht bij de Outlet rond te kijken. Zodat ik tegen negen uur op het vliegveld ben. Dat is dan wel een uur te vroeg, maar dan is J. op een redelijke tijd, een uur of tien, thuis. De Outlet blijkt om zeven uur te sluiten, dus ik ben om acht uur op het vliegveld. Twee uur te vroeg. Het is hartstikke druk met vakantiegangers. Gelukkig heb ik alle tijd.
Ik wordt uit de rij naar de security gepikt voor een swap. Ik moet mijn handtas en handbagage koffertje openmaken. Een mevrouw met een soort trommelstokje aan een meetinstrument veegt door mijn tas en koffertje. De laptop en de IPad moeten uit mijn koffertje en uit hun hoes. Voor de IPad kost dat een nagel. Ook de laptop en IPad worden geswapped. Ik wordt goedgekeurd. Geen drugs gebruikt. Als dank mag ik de hele lange rij voor de security voorbijlopen en ben om kwart over acht bij de gate. Bijna vier uur te vroeg. Toch vliegt de tijd om. Ik ben goed in wachten. Ik kijk wat rond, schrijf een beetje in mijn schriftje met blogs en lees een klein stukje.
Als ik dan eindelijk opstijg doe ik meteen mijn fleecevest aan, oogkleppen op, oordoppen in, neksteun om en probeer te slapen. De warme maaltijd laat ik aan me voorbij gaan. Dat was geen goede ervaring op de heenreis. Ik dommel en slaap wat. Een uur voor landen worden we wakker gemaakt voor het ‘continental breakfast’, zoals de stewardess het noemt. Het blijkt een plak cake. Al die Canadezen in het vliegtuig moeten vreemde beelden krijgen bij een Europees ontbijt.
Bijna thuis.
Ik zag er tegenop uit Nederland te vertrekken en nu vond ik het weer moeilijk om uit Canada te vertrekken. We hebben het leuk gehad. We hadden een fijne vakantie, met weer nieuwe indrukken en ervaringen. Verder was het redelijk rustig. Te warm om veel buiten te doen.
Op de valreep spotten we afgelopen weekend nog ‘wilde’ dieren.
Tijdens een partijtje golf op Springfield, op Victoria was geen ruimte, hebben we eindelijk een schildpad gezien. Langs de weg bij het bos staan naast de waarschuwingsborden voor overstekende herten ook borden die waarschuwen voor overstekende schildpadden. De herten hadden we al gezien, maar schildpadden nog nooit. Nu stak er één over, vlak voor onze golfcart langs.
Gisteravond liepen van restaurant Manhattan, waar we lekker gegeten hebben, onder het genot van live muziek, terug naar huis. Toen plotseling een stinkdier de weg overstak.

©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.