Gasten (3)

Een evaluatie.

Afgelopen zaterdag reisden we voor de voorlaatste keer terug vanuit Guelph naar Nederland. In december gaan we nog één keer voor een korte periode terug. De kans dat we daar nog een keer gasten krijgen is nihil. Dus wat dat betreft kan ik wel vast de balans opmaken.
Wij zijn super enthousiast over onze woonomgeving in Canada. En beleven bijna ieder weekend daar wel een ‘avontuur’. Wij vinden zo ongeveer alles leuk of interessant. Stad en platteland, druk en rustig, cultuur en natuur, (redelijk) sportief bezig zijn en de meer luie toerist uit hangen, naar een sportwedstrijd en naar de kroeg, naar het filmhuis en Netflixen, met de bus naar de stad en met Über terug. Naast dat alles ga ik ook nog graag naar een museum.

We hebben nu vier keer gasten gehad. En gasten geef je niet alleen onderdak, eten, drinken en gezelschap. Ze willen ook advies over en/of begeleiding bij uitstapjes. We hebben een standaard lijstje van activiteiten, die gasten in de omgeving van Guelph kunnen ondernemen, zoals een wandeling door het bos om de hoek of naar de buurtsuper, met de bus naar de Art Gallery, het arboretum, The Stone Road Mall of Down Town, met de auto naar Elora en Fergus, St. Jacobs, Stratford, Aberfoyle, Toronto, must see Niagara Falls of nog verder weg naar Blue Mountain of Muskoka, etc..
Niet iedereen deelt ons enthousiasme op al die activiteiten.
Ik leerde steeds beter om J. zijn professionele motto ook op onze gasten toe te passen. ‘Talk to your customers, try to understand their needs and anticipate on it.’
Het bleef echter lastig om in te schatten wat te adviseren. Ik moet niet vergeten, dat ik het de allereerste keer in Guelph en Ontario ook allemaal niet zo geweldig vond. ©

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.