Gasten (2)

Canada door de ogen van bevriende Nederlanders.

Hoe leuk is het om vol trots ons huis en woonomgeving in Canada aan vrienden te laten zien. En te zien hoe ze zich verbazen over zaken waar wij ondertussen aan gewend zijn geraakt. Zaken zoals:

 • Het verkeer.
  De stoplichten staan niet vlak voor of naast je auto, maar aan de overkant van het kruispunt. Als het rood is, mag je toch rechts afslaan als er geen verkeer nadert. Naar links mag dan weer niet, dan moet je wachten op groen.
  Rechts inhalen op de snelweg is heel gewoon.
  Op de snelweg wordt de richting aangegeven door borden met het wegnummer en daarbij Noord, Zuid, Oost of West. Erg handig, topografische kennis is niet nodig om je richting te bepalen. Je moet alleen weten welke windrichting je op wil.
  De alom aanwezige schoolbus.
  Voorop iedere lijnbus zit een fietsenrek.
  De bordjes langs de weg met ‘Adopt a Highway’. Dit programma geeft bedrijven en groepen van vrijwilligers  de kans om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap en provincie. Groepen adopteren een stuk van een provinciale weg. Ze organiseren sponsor activiteiten voor bijvoorbeeld landschapsverfraaiing, verzamelen afval of het identificeren en rapporteren niet inheemse plantensoorten.
 • Het klimaat.
  Ik had voor in oktober goed weer beloofd. Dat had ik niet moeten doen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Het is de ene dag rond de tien en de andere dag tegen de dertig graden. Soms regent het en is het best wel koud en dan kort daarna is het weer erg warm en benauwd.
 • Het eten.
  Slechte frites.
  Een broodje met hele dikke plakken kalkoen.
  De vaak kantineachtige restaurants en de gezellige Fat Duck.
  Het grote assortiment en het oudere personeel in de verschillende supermarkten.
 • De natuur.
  Van de vele eekhoorntjes in verschillende kleuren en een wasbeertje in onze tuin tot een (soort) muisje tussen het antiek op een markt.
  De prachtige kleuren van de blaadjes aan de bomen. Het is Indian Summer in Ontario.
 • De uitstapjes.
  De farmersmarket in St. Jacobs. Erg druk op de zaterdag voor Thanksgiving.
  De antiekmarkt in Aberfoyle.
  De Niagara watervallen. Altijd mooi.
  Wijnproeven in Niagara on the Lake. Ik ben ondertussen een expert. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.