Europese pareltjes

Van Heidelberg naar Mürren

Van de wereld van de ridders en jonkvrouwen in Schloss Heidelberg naar die van Heidi en Peter. Schloss Heidelberg is een immense ruïne waarvan de oudste onderdelen stammen vanuit 1214. In de loop der jaren is er veel bijgebouwd, verwoest en soms weer opgebouwd. Je ziet in gedachten de jonkvrouw vanuit haar torentje kijken naar de ridderspelen op het plein.
Heidi en Peter zijn dichtbij tijdens een natte wandeling over de felgroene alpenweides in de nabijheid van Mürren in het Berner Oberland in Zwitserland.

Mürren is autovrij. We laten de auto staan in Stechelberg en gaan met de gondel omhoog naar ons hotel. Als we na twee nachten weer weg gaan zien we pas goed hoe prachtig het er is. Het is nu droog en de mist is opgetrokken. Het dorp ligt hoog in de bergen op 1650 meter. Het dal, van Stechelberg naar Lauterbrunnen, is smal en omgeven door steile rotswanden. Van de rotswanden storten talloze smalle watervallen honderden meters naar beneden. Waaronder één van de mooiste watervallen die ik ooit zag, de Trümmelbachfalle in Lauterbrunnen. Dit zijn tien verlichte watervallen binnen in de berg.

Het lijkt wel of wij de laatste Europeanen zijn die dit soort pareltjes ontdekken. Onze medetoeristen in Heidelberg en Zwitserland zijn voornamelijk Chinezen, Japanners, Indiërs en enkele Amerikanen. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.