En alles is groen

Moederdag.

Afgelopen donderdag geen Hemelvaart voor ons, dat bestaat hier niet.
Wel is het vandaag ook Moederdag in Canada. Dus kochten we gisteren een leuk cadeautje voor onze moeders. Met Moederdag korting. Er was gisteren hier heel veel te koop met Moederdag korting. Ik heb zelfs, met korting, een shirt om in te golfen gekocht.
Ten behoeve van de voorpret, hebben we de moeders vast een foto met het cadeautje geAppt. Over vier weken nemen we het cadeau mee naar Nederland.
Tweede Pinksterdag bestaat hier ook niet, maar gelukkig hebben ze Victoria Day. Heel toevallig valt dat dit jaar op precies dezelfde dag als tweede Pinksterdag.
Vandaag maak ik een wandeling met J.. Normaal wandel ik een paar keer per week steeds hetzelfde rondje van ongeveer een uur. Ik durf niet goed een andere route te nemen. Ik ken mezelf. Geen richting gevoel. In het bos verdwalen lijkt me veel vervelender dan in de stad. Dan heb je altijd Google Maps nog. Hoewel dat heeft me begin vorig jaar een telefoonrekening van zestig euro extra opgeleverd.
Toen ik ongeveer een week geleden aankwam in Guelph was het nog maar net zomer. Veel bomen waren nog kaal. Hoe anders is dat nu, na een week mooi weer. Alles wordt groen.
In het bos ontdekt J., dat de vorige week door mij gespotte lelietjes van dalen, geen lelietjes van dalen zijn. Tussen de blaadjes, die erg op de blaadjes van lelietjes van dalen lijken, komen geen witte maar gele bloemetjes (foto).
Aan het eind van de middag planten we weer tomaten en een courgette, een aubergine, een komkommer en rabarber in de moestuin. Veel minder tomaten dan vorig jaar en geen exoten deze keer.

©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.