Dominique

Pub food.

Onze favoriete serveerster bij The Fat Duck is Dominique. Dominique heet Natasha. Natasha doet ons erg aan Dominique denken. Een leuke meid, die tot voor kort bij De Polder werkte. Een eetcafé, bij ons in de buurt in Nederland, waar we regelmatig komen. Het eten bij De Polder is overigens totaal anders dan bij The Fat Duck. Ik noem een paar voorbeelden van het menu bij The Fat Duck:

  • Poutine: een kruising tussen een frietje stoofvlees en een kapsalon, maar dan zonder vlees.
  • Nachos: nachos chips met veel kaas, uien, tomaten, pepers en guacamole, zoiets nam ik lang geleden wel eens in de biosscoop in Antwerpen voor tijdens de film.
  • Hummus: kikkererwten prut, het lijkt of je een hoopje pindakaas op je bord geserveerd krijgt, alleen dan minder lekker, dit wordt geserveerd met puntjes naan brood.
  • Fish & chips: je kan kiezen one or two pieces fish en de frieten, die je er bij krijgt zijn, zoals overal in Canada, erg bruin.
  • Burger: een grote verbetering sinds we in 2008 en 2010 op vakantie waren in Canada is, dat je tegenwoordig overal kan kiezen of je frietjes of sla bij je broodje burger wil eten.

De laatste keer adviseerde ‘Dominique’ mij, toen de Spinach dip nachos op waren, om voor de hummus te gaan. Ik snap haar advies, uiterlijk lijkt het een beetje op elkaar, maar ik werd er niet echt blij van. Maar goed, Dominique kan een potje breken.
Als ik een glaasje wijn bestel krijg ik, net zoals bijna altijd als je ergens iets eet in Canada, de vraag: ‘six or nine?’. Six is een karafje met ongeveer anderhalf glas, nine ruim twee glazen. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.