De winter was lang

Eindelijk beter weer.

De lente is één van mijn favoriete seizoenen in Nederland. Alles felgroen. Het gras, de nieuwe blaadjes aan de bomen. De tulpen en narcissen sterven af en worden vervangen door de eerste lente bloeiers. De lelietjes van dalen, de sering en de meidoorn. Je zou high worden van de geur als je over de dijk langs een meidoorn loopt of fietst. De vogels zijn bezig een nest te bouwen. De mussen, mezen en merels. De spierwitte kat van de buren klimt hoog de boom in om op ze te jagen. De bootjes varen weer uit en de vissen in de vijver ontwaken. Net zoals de reiger overigens.
Een paar dagen geleden, begin mei, vloog ik met mijn ‘vaste’ maatschappij Jet Airways terug naar Canada. Het was weer een memorabele reis. Aan de ene kant zat een schattig, ondeugend, Indiaas jongentje van een jaar of vier. Aan de andere kant Cor van der Laak (zonder Cock) in outdoor kleding, met een verrekijker om. Hij ging ijsduikers spotten op de ontdooiende meren een paar honderd kilometer ten noorden van Toronto. Na aankomst zou hij meteen doorreizen om zijn tent op te slaan aan de rand van het meer. Zijn plastic AH tas met proviand had hij als handbagage mee het vliegtuig ingenomen. Hij bekende mij dat hij voor iedere dag een Snickers had meegenomen.
Hier in Guelph was het vorige week nog winter en is deze week de zomer begonnen. De bomen zijn nog niet helemaal groen. Er komen knoppen in onze fruitbomen. De tulpen en narcissen staan in volle bloei. De lelietjes van dalen in het bos nog niet. In de tuin vliegen de rode kardinals af en aan. De zwarte poes van de buren draagt een belletje, dus die jaagt niet op de vogeltjes. De eekhoorntjes zijn er nog. Maar de kers op de taart is de groundhog, die nu in onze tuin lijkt te wonen.
De winter was lang hier in Guelph. Eind maart waren we toe aan wat warmte en boekten voor eind april een weekje Spanje. We verbleven in het leuke stadje Santa Pola. In Spanje hebben de stadjes een centrum met kleine straatjes met winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Wat een verschil met Canada. Ook in Nederland verdwijnen de centra uit de binnensteden. We verkende het stadje, bezochten vrienden, golfden een dagje en maakten een boottochtje naar het mooie eiland Tabarca. Helaas, dat hebben wij weer, was het weer niet geweldig, veel wind. In Nederland was het op dat moment beter.

©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.