De buurtsuper en de voedselbank

Boodschappen doen bij de buurtsuper.

De buurtsuper is 5 minuten lopen van ons huis op een klein winkelcentrum. Dit mega grote filiaal van Zehr’s heeft een groentafdeling net zo groot als de hele Albert Heijn bij ons in het dorp in Nederland. Honderd soorten aardappelen en alle groenten die je maar kan bedenken. Niet van die handige zakken met voorgesneden en gewassen groenten, wel kant en klare salade en fruit. Groenten van Hak of iets soortgelijks is ook niet te koop. Je begrijpt voor mij als kookhater een probleem.
De vis en vleesafdelingen zijn immens. Kaas is lastig. Er is een hele grote afdeling met biologische producten. Ook handig is de aanwezige apotheek, waar je ook daadwerkelijk advies kunt krijgen bij het uitzoeken van medicijnen.
Het uitzoeken van een wasmiddel is een tijdrovende zaak. Onwillekeurig zoek ik toch naar mijn bekende Nederlandse merk, Persil, dat ik al een leven lang gebruik naar voorbeeld van mijn moeder. Persil vind ik niet, maar wel 10 meter stelling met wasmiddelen in alle geuren die je maar kan bedenken. Dus ik verval in een voor mij bekend patroon: keuzestress.
Bij het afrekenen vraagt de casiere: ‘Do you want to donate two dollar or more to the foodbank.’ Bij ja komt het gewoon op de kassabon. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.