Coyotes

Royal Botanical Gardens.

We hebben weer gasten. Dat geeft ons de mogelijkheid om ons opnieuw te verbazen over zaken die ondertussen voor ons gewoon zijn geworden. Over de leegstand en de wat ouderwets aandoende winkels Downtown, de grote supermarkten, de drive in flappentap, het prachtige bos om de hoek, de verkoop van sweet corn en pompoenen vanuit een auto aan de kant van de weg, de stoplichten die aan de overkant van de straat staan, nine eleven (911, het noodnummer), het geluid van krekels en een stinkdier ’s avonds in de tuin, het harde water uit de kraan, de handige bezem met stalen borstelharen voor het tapijt en de afscheurbare velletjes op de keukenrol, die maar half zo groot zijn als die in Nederland. Veel handiger. Overigens geldt dat ook voor wc papier, dat vind ik dan weer minder.

Zondag bezoeken we met onze gasten de antiekmarkt van Aberfoyle. Altijd leuk.
Daarna rijden we door naar de Royal Botanical Gardens. Dat is ook voor ons een nieuwe uitstapje. Deze grootste botanische tuin van Canada is ontwikkeld in 1920, ligt tegen de heuvels van de Niagara Escarpment op de grens van Hamilton en Burlington, beslaat elfhonderd hectaren en heeft zevenentwintig kilometer aan wandelpad. In feite zijn het vijf verschillende tuinen. Wij bezoeken er twee. Hendrie Park en Rock Garden. De laatste is gesitueerd in een verlaten kalksteen groeve. Onbegrijpelijk dat wij hier niet eerder waren. Het zijn prachtige tuinen. We maken alle vier veel mooie foto’s waarbij de kleuren van het scherm af spatten.
De volgende dag tijdens mijn vaste wandelrondje maak ik overigens ook mooie fleurige foto’s.

Er staan deze keer twee nieuwe borden bij de ingang van het bos. Die ik als rechtgeaarde Nederlander negeer. Bij het bruggetje tref ik weer een bord. Het bruggetje blijkt te zijn ingestort. Omdat ik niet wil omkeren moet ik om de afzetting heen en door een droge greppel met manshoge brandnetels. Eigen schuld …… Gelukkig was het afgelopen periode droog. Ook het andere bord heeft impact, blijkt onderweg. Ik loop onrustiger door het bos dan voorheen, regelmatig om me heen kijkend op zoek naar coyotes. Een coyote is een roofdier uit de familie der hondachtige en komt alleen voor in het gebied van Alaska tot Midden-Amerika. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.