Civic holiday

Fietsen op Bruce Peninsula Island.

We logeren in Port Elgin, helemaal aan de zuidkant van Bruce Peninsula Island. Het motel valt een beetje tegen. Het staat bij een winkelcentrum met de bekende ketens. We waren laat met boeken. We hadden het kunnen weten. Civic Holiday, een vrije maandag in augustus, is de zwarte zaterdag van Canada. A fijn, het kost wat, maar dan heb je …. niets bijzonders.
Port Elgin is een leuk badplaatsje met een kleine boulevard. We treffen het niet met het weer. Het regent een beetje en het waait erg hard. Het meer heeft de hoogste waterstand sinds twintig jaar en hele hoge golven. Wel mooi. De bankjes aan de waterkant staan met de voeten in het water.
De tweede dag in Port Elgin, een zondag, is het redelijk weer en we willen gaan fietsen. De fietsverhuur is gesloten. Op aanraden van de receptioniste van het motel gaan we naar een oudere man die tweedehands fietsen opknapt en verkoopt. Verhuren wil hij niet. Maar we kunnen fietsen kopen voor de prijs van twee keer huren. Dat doen we.
We fietsen de Saugeen Rail Train route en de North Shore route. Het is hard werken dat ´off the road´ fietsen. In Nederland staan de fietsroutes bol van de mogelijkheden om wat te drinken of te eten. Hier in Canada is dat anders. Helemaal uitgedroogd komen we terug in Port Elgin. Het is dan nog een hele toer om onze nieuwe fietsen in de auto te krijgen. En dan moet morgen, als we terug gaan naar Guelph, onze bagage er ook nog bij. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.