Centennial Pool closure

Mijn zwembad sluit.

Sinds april dit jaar ben ik weer een vaste gast in het zwembad, Centennial Pool. Als ik in Guelph ben ga ik daar trouw twee à drie keer per week banen zwemmen. Het is dan ook een schok als ik in de Guelph Mercury Tribune lees dat het zwembad dicht gaat.
The city could soon be without one of its public pools. At its Sept. 3 meeting, the committee of the whole voted in favour of a motion that would see the city end its licence agreement with the Upper Grand District School Board to operate Centennial Pool, with a staff report citing the facilitys poor condition.
If approved by council at the end of the month, the agreement would end on Jan. 4, 2020. The city has had an agreement with the school board in place since the pool opened in 1967.

Het is opvallend rustig af gelopen weken. Vorige week woensdag zwommen we met vier en afgelopen vrijdag met twee. Toen ik vandaag binnen kwam, vertelde de mevrouw aan de kassa al dat ik de enige was. Ik vroeg uit solidariteit niet om een senior ticket, maar betaalde zonder tegenstribbelen de volle pond. Niet dat die ene dollar het zwembad open kan houden. Maar ik voel me schuldig. Behalve de kassière, hou ik nog twee jongedames aan het werk. Zij zitten het hele uur bij toerbeurt startklaar op een stoeltje op een soort springplank om me te redden mocht ik plotseling zinken.
Ik vermoed dat de andere vaste gasten al een ander zwembad hebben gevonden. Jammer, volop ruimte in het zwembad is fijn, maar in je eentje zwemmen is weer erg saai.
Het zwembad is inderdaad wat gedateerd, maar ik voel me er ondertussen thuis. En het is voor mij het enige zwembad op fietsafstand. De andere twee ‘public pools’ liggen veel verder weg, meer aan de noordrand van de stad. Maar goed, het zal mijn tijd wel duren. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.