Buenos Aires (3)

Afscheid.

21 januari zijn we ’s avonds laat terug in Buenos Aires, waar we nog één dag hebben. We bezoeken het beroemde, nu rustige, café Tortoni. Waar je normaal gesproken voor in de rij moet staan om binnen te komen. Café Tortoni is/was een populair café onder kunstenaars. Het dateert vanuit 1858 en hangt/staat vol kunst. Het lijkt wel een museum. Verder winkelen we wat in de beroemde winkelstraat, Calle Florida, met zijn vele ‘antieke’ passages. Om de meter staat er aan de Florida iemand ‘camio, camio, camiooooo’ (geld wisselen) te roepen. Het zijn mensen van allerlei pluimage, man/vrouw, oud/jong, sportief/netjes gekleed. Het zal de moeite wel lonen.
Tot slot die middag een rondleiding in het Teatro Colon. Een prachtig theater vanuit begin 1900, de rijke periode voor Argentinië. De akoestiek wordt als één van de beste ter wereld beschouwd.

’s Avonds gaan we als afsluiting met de groep naar een Flamingo show. Er dansen vier danskoppels op de muziek van een orkestje met twee accordeons. Verder treden een Chileens achtig muziekgroepje, een zangeres en ‘Eddy Wally’ op.

De volgende dag vertrekken we voor de lange reis terug naar Nederland. Het was een schitterende vakantie. Veel mooie landschappen gezien. Ongelooflijk veel dieren gespot. Bijna al onze vaste vakantieactiviteiten zijn voorbij gekomen, wandelen, fietsen, boottochtjes en we hebben zelfs paardgereden.
De groep was geweldig. We hebben tijdens de reis wel duizend keer tegen elkaar gezegd dat we zo geboft hebben met elkaar. Het afscheid voelt vreemd na zo’n intensieve periode samen.
Super reisleiding. De Nederlandse enthousiast en zeer ervaren, de lokale vakkundig en vriendelijk. We hebben ons ontzorgt gevoeld. Alles klopte. Iedere vlucht. Alle interessante originele excursies. De hotels, weliswaar van wisselde kwaliteit, maar altijd goed genoeg. We zullen zeker weer een georganiseerde groepsreis overwegen, als we nog eens een dergelijke ‘ingewikkelde’ reis willen maken. En dan ingewikkeld in de zin van grote afstanden te overbruggen, veel verplaatsingen, binnenlandse vluchten, een taal die we niet spreken, etc..
Wat rest zijn de groepsApp, de verhalen, de foto’s en de souvenirs. Naast de kleine kiwivogel uit Nieuw-Zeeland en een glazen vogeltje uit Japan staat nu een trotse kleine pinguïn van natuursteen in de boekenkast. Als laatste cadeautje vanuit Zuid-Amerika krijg ik een fikse keelontsteking, gevolgd door buikgriep. En nu ben ik afgelopen weekend weer gearriveerd in Canada, maar daarover de volgende keer meer. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.