Black Fly

Een groentetuintje aanleggen.

moestuintje

Half mei wordt bij elk winkelcentrum een openlucht tuincentrum uit de grond gestamp. Die tuincentra worden omgeven door een hoog hek. In het tuincentrum naast onze buurtsuper schaffen we wat plantjes aan voor ons moestuintje van 2-3 vierkante meter. Tijdens het planten wordt ik helemaal lek gestoken, door wat, na wat internet onderzoek, de black fly blijkt te zijn. Plakkaten ter grootte van een schoteltje en mijn hele rechter onderarm wordt een keer zo dik. Ik had beter moeten weten.
In Nederland krijg ik ook altijd een allergische reactie na een beet van een blinde daas. De plakkaten zijn dan echter nooit groter dan een kopje. Ik draag als ik in Nederland in de tuin werk altijd een lange broek en iets met lange mouwen.
Mijn black flies zijn overigens niet zwart, maar een beetje oranje bruinig.
Een studie op internet leert dat het vrouwtje van de black fly bloed nodig heeft om haar eieren te ontwikkelen. De black fly steekt dan ook niet, maar bijt.  De black fly vertoont zich op warme, vochtige voorjaarsdagen. Ze rusten in hoog gras, worden aangetrokken door parfum of haarlak, donkere kleding en zweet. Aan alle voorwaarden wordt voldaan en ik heb er nu niet aan gedacht lange mouwen te dragen.
Dus ik naar de apotheek in de super. Als ik mijn plakkaten aan de jonge apothekeres laat zien zegt ze: ‘You should see a dokter’ en vertelt me dat er een arts met een inloopspreekuur zit op het winkelcentrum. Altijd gedacht dat het een lifestyle coach met audicien was. De apothekeres geeft me wel pillen en zalf mee. Naar de dokter kan die dag niet meer, dus eerst maar even kijken wat het effect van de medicatie is. Ik lees de tekst op de verpakking, er zit geen bijsluiter in. De pillen blijken heftig spul: ‘May cause drowsiness.’. Ik laat dan ook van alles vallen en slaap verschrikkelijk veel, maar de plakkaten worden kleiner.
En nu maar hopen dat ik in de buurt ben als de tomaten, paprika’s, aubergines, courgettes, pompoen, munt en boontjes oogstbaar zijn. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.