Binge watching

Sneeuw en tv.

Vandaag toch maar naar buiten voor mijn vaste rondje van ongeveer een uur wandelen. Sinds zaterdag sneeuwt het weer en de rest van deze week wordt het niet beter. Het blijft sneeuwen en de temperatuur is zo rond de min tien graden overdag en min vijftien ’s nachts. Het is nu even droog, min twaalf graden en het waait. Het voelt zoals heel lang geleden. Toen ik nog geen skikleding had om aan te trekken tijdens het schaatsen. In alle eerlijkheid: ik schaats al jaren helemaal niet meer, ook niet in skikleding. Mijn bovenbenen prikken en ik heb koude handen. Volgende keer als ik bij deze temperatuur ga wandelen toch maar mijn skibroek aantrekken. Handschoenen is ook niet zo’n goed idee, wanten zou fijner zijn. Je gelooft het misschien niet, maar verder valt het best mee. Het is fijn om even een frisse neus te halen. Veel meer dan mijn neus komt ook niet in aanraking met de buitenlucht. Ik ben goed ingepakt met muts, das en zonnebril. Niet dat de zon schijnt, maar het felle wit van de sneeuw doet pijn aan je ogen.

Zaterdag heb ik voor het eerst van mijn leven binge gewatcht. J. en ik waren in Nederland samen aan een goede Netflix serie, La casa de papel, begonnen. La casa de papel gaat over een groep criminelen, die de Spaanse Koninklijke Munt binnenvalt, gijzelaars neemt, in een paar dagen tijd miljoenen aan euro’s drukt en die het gebouw uit smokkelt. Gedurende het verloop van de serie verschuift de grens tussen goed en kwaad.
Omdat ik het nogal druk had die drie weken alleen in Nederland, kwam ik er niet aan toe om verder te kijken. Ik had mijn handen vol, voor wat betreft tv kijken, aan die paar Nederlandse series die ik volg. Terwijl J. de hele eerste serie van La casa de papel afkeek .
Afgelopen zaterdag sneeuwde het de hele dag en heb ik in één dag mijn hele achterstand weggewerkt. Op mijn IPad met een koptelefoon op heb ik zes afleveringen gekeken. Zo’n vijf uur. Daarna een break met Floortje naar het einde van de wereld. Een inhaalprogramma van afgelopen donderdag. Het bracht ons weer helemaal in vakantiestemming. Floortje was op South Georgia, een Chileens eilandje. Als afsluiting van de dag, hebben we ’s avonds samen nog de twee eerste afleveringen van de volgende serie van La casa de papel gezien. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.