Alleen

De één in Canada, de ander in Nederland.

Het was de bedoeling dat J. voor twee weken, dus één weekend, naar Canada zou gaan, maar er kwam een trip naar Mexico en de US bij. Uiteindelijk ben ik vier weken achter elkaar alleen thuis in Nederland. Vanaf eind april tot eind mei. Dat is dus echt niet leuk, zolang en bovenal zoveel weekenden.
De weekdagen zijn geen probleem. Ik werk lange dagen. Daarna dan zelf iets te eten klaarmaken, eten, krantje lezen en een beetje TV kijken. We kijken nog steeds samen naar onze standaard programma’s, DWDD, journaal en evt. een documentaire. Alleen nu ieder op een ander moment. J. ziet alles 6 uur later dan ik. We lezen ook gewoon dezelfde krant, ik een papieren, J. een digitale versie.
In de weekenden doe ik zoals altijd de was, maar nu ook zelf de boodschappen. En ik maai het gras. Best zwaar werk. In het verleden kwamen de neefjes dat doen. Nu kom ik erachter, dat het eigenlijk niet te doen is voor een twaalfjarige. Respect, achteraf.
J. besteedt een deel van zijn weekenden aan wassen, schoonmaken en stofzuigen. Geen Kitty, de hulp in de huishouding in Nederland, daar in Guelph.
In de week beperkt het contact zich, mede door het tijdsverschil, vaak tot het sturen van Appjes en een enkele keer bellen. In het weekend is er wat meer tijd om te skypen. Nooit gedacht dat skypen zo’n geweldige aanvulling is op bellen.
’s Avonds in het weekend gaan we soms samen wat eten. De één bij The Fat Duck. De ander bij Overstag. Of Netflix kijken, we moeten wel gelijke tred houden bij het volgen van The Crown. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.