Afscheid van de zomer

Terug naar Nederland.

In Guelph afscheid genomen van de zomer.

  • Op een mooie zonnige zondag op de golfbaan. Te midden van de aan de Indian Summer beginnende bossen. Overal aan de rand van de baan tussen de bomen liggen kleine wilde appeltjes en peertjes en staan paddenstoelen. Dat maakt het regelmatig lastig om je bal te vinden als je niet altijd helemaal recht slaat. In het bijzonder als de bal die je gebruikt geel is. Heel slecht gekozen.
    Na afloop van de achttien holes nog even een colaatje op het verhoogde terras met een prachtig uitzicht over de baan in het bosrijke heuvellandschap.
  • Bijna iedere avond buiten eten van de Green Egg.
    Daarna, tot het tegen achten donker wordt, lezen, met op de achtergrond de zingende krekels.
  • Lekker op de fiets naar het zwembad of een wandeling maken door het park.
  • Geen jas nodig gehad. Afgezien van die ene keer toen we op vrijdagavond vanuit The Fat Duck terug naar huis liepen en verrast werden door een onweersbui. We waren binnen vijf minuten tot op de draad toe nat. Onze schoenen hebben drie dagen nodig gehad voordat ze weer droog waren.

Nu beginnen de herfstkleuren heel voorzichtig door te breken. Liggen de pompoenen, voor Thanksgiving begin oktober, bij de supermarkt.
Volgende keer dat we in Guelph zijn, in november, geeft het weer waarschijnlijk vorst en sneeuw. En staan bij de super de kerstbomen alweer in het gelid.
Voorlopig eerst weer aan het werk in Nederland. Ik ga om te beginnen de Noordoostpolder en omstreken twee weken onveilig maken. Of beter gezegd, gezien mijn soort van werk, veiliger. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.