1A en 1B

Meer bus ellende.

Vlak bij ons huis heb je de haltes van de busroutes 1A en 1B. Die routes zijn dezelfde, maar rijden in tegenovergestelde richting. Althans ik lees het zo op de plattegrond bij de haltes.
Ik stap buiten, om met de bus naar Walmart te gaan, als een buurman mij ziet en een praatje maakt. Met als gevolg dat ik net te laat bij de bushalte van route 1A aankom. De bus rijdt voor mij neus weg. Geen probleem tien minuten later komt 1B aan de overkant.
Dat valt tegen. Als ik er in zit blijkt 1B niet de door mij verwachte route te rijden. Ik vond het ook al vreemd twee precies dezelfde tegenovergestelde routes. A fijn, na een half uur ben ik terug bij af. Als ik naar de overkant, naar 1A, wil lopen, rijdt deze net voorbij.
Anderhalf uur nadat ik thuis vertrokken ben kom ik aan bij Walmart. Normaal een ritje van tien minuten met de bus of een half uurtje lopen.
Ik leer het nooit.
Ik loop wel terug. Dan neem ik een verkeerde afslag en loop ver om.
De volgende keer ga ik op mijn nieuwe fiets. ©

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.